Leif Henrikson bild

Leif Henrikson

Viola da gamba

Ensemble Mélero

Ensemble Melero

Ensemble Mélero framför instrumentalmusik från tiden omkring 1650-1750. Mélero började konsertera som duo 2003 med cembalo och barockfiol. Från 2008 har ensemblen verkat som trio med besättningen barockviolin, viola da gamba och cembalo.

Konstellationen ger en variationsrik musikalisk upplevelse, från den rena enkelheten i en sirlig stråkduett till den livligaste flerstämmighet, med en rik och generös klang. Under våra konserter ger vi gärna muntliga presentationer för att ytterligare placera musiken i sitt historiska sammanhang.

Utdrag ur sonata V op1: Vivace - Largo - Allegro. Det är en av fem sonater plus tre solostycken för cembala av Dietrich Buxtehude som ingår i Ensemble Mélero's första CD-inspelning. CD:n är i slutskedet av produktionen.

Hanna Wiklund och Cajsa Trepte

Hanna Wiklund studerade barockfiol för Ann Wallström vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med musikerexamen 2003. Hon är en flitigt engagerad frilansviolinist och spelar med ReBaroque, Westra Aros Pijpare, Ensemble ORDoTON m. fl. grupper. Hanna har en musikalisk bredd från tidig konstmusik till teatermusik och pop. Hon driver flera ensembler, bland andra Lönnebergakvartetten som framför allt ger familje- och barnkonserter.

Cajsa Trepte studerade cembalo för Mayumi Kamata vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och tog musikerexamen 2002. Cajsa är verksam som frilansmusiker på både cembalo och piano. Hon är en ofta anlitad ackompanjatör till körer, masterclasses och vid provspelningar. Hon är en uppskattad continuomusiker och spelar med bland andra Svenska barockorkestern och Ensemble Mélero. Cajsa framför gärna nyskriven musik och har uruppfört ett flertal solo- och kammarmusikverk.